İstanbul & Kısa Balkanlar Turu

Başlangıç: İstanbul, Türkiye
Previous
Next

Süre

8 Gece

Tur Tipi

Avrupa Turu, Yurt İçi Turları

Tur Hakkında

ISTANBUL(2) – KAVALA(1) – SELANİK – BİTOLA – OHRİD(2) – ÜSKÜP(1) – SOFYA – PLOVDİV(1) – EDİRNE – ISTANBUL(1)

8 Gece / 9 Gün

Tur Planı

Avrupa’nın çeşitli noktalarından İstanbul’a tarifeli uçuşlarımızı gerçekleştirerek. İstanbul Havalimanın’da tur görevlimizle buluşuyoruz. Ardından özel otobüsümüzle konaklayacağımız otelimize geçiyoruz. Otelimize yerlestikten sonra Istanbul’un güzelliklerini yasamak ve yeni yerler kesfetmeniz icin serbest zaman. Geceleme otelimizde.

Konaklama: İstanbul

Sabah otel’de alacağımız kahvaltımızın ardından lobide bulusarak profosyonel rehberimiz eşliğinde Istanbul turumuza başlıyoruz. Sultanahmet Turu’muzda İstanbul’un kalbi olan, tarihin nabzını elinde tutan, her devirde şehrin en önemli ve dinamik yeri, tarihi yarım adanın yedi tepesinden ilki olan Sarayburnu / Sultan Ahmet meydanı ve civarını keşfedeceksiniz. Turumuza ilk olarak günümüzde Sultanahmet meydanı olarak bilinen Bizans döneminde Hipodrom, Osmanlı döneminde ise At Meydanı olarak kullanılan bölgeyle başlıyoruz. Sultanahmet Meydanı’nda önce İstanbul’un en eski yapılarından olan ve milattan sonra 3.yy’da Mısır’dan getirilen Mısır Obeliskini daha sonra da Yunanistan’ın Delfi adasından getirilen Yılanlı Sütun ve Örme Sutunu görüyoruz. Hipodrom gezisi sonrasında bir zamanlar Kanuni Sultan Süleyman devrinin ünlü veziri İbrahim Paşa’nın sarayı olan ama bugün dünyanın en zengin halı müzesi olarak bilinen ve Türk İslam Eserleri Müzesi olarak kullanılan yapıyı gezeceksiniz. Müzenin hemen karşısında bulunan Osmanlı Döneminin tek 6 minareli yapısı olan ve içindeki mavi çinileriyle ünlü Sultanahmet Camisi de gezeceğimiz yerlerden biri olacaktır.
Daha sonraki durak dünyanın sekizinci harikası olarak bilinen, yapıldığında dünyanın en büyük bugün ise dünyanın dördüncü büyük kubbeli yapısı ve orijinal adı Hagia Sofia olan Ayasofya Camii ve Müzesi olacak. Sultanahmet turumuzda son olarak Osmanlı İmparatorluğunun 450 boyunca yönetildiği, onlarca önemli olayın yaşandığı imparatorluğun kalbi olmuş Topkapı Sarayı’nı gezeceğiz. Turumuz sonrası otelimize dönüyoruz geceleme otelimizde. İsteyen misafirlerimiz daha sonra akşam icin Taksim’e konaklayacağımız otelimizden yürüyerek ulaşabilirler. Geceleme otelimizde.

Konaklama: İstanbul

Sabah erken saatlerde otelimizden ayrılarak özel otobüsümüzle Trakya bölgemiz üzerinden Yunanistan’a doğru yolculuğumuza başlıyoruz. İpsala Sınır kapısına varışımız ve pasaport işlemlerini takiben Kavala’ya doğru yolculuğumuz rehberimizin anlatımları ve molalarımızla devam ediyor. Kavala’ya varışımızın ardından panoramik şehir turumuza başlıyoruz. Kavala’da gezilmesi ve görülmesi gereken yerler arasında Panagia adı verilen Eski Şehir’dir. Eski şehre doğru giderken ilk göreceğimiz yer Aziz Nikola Kilisesi’dir. 1530 yılında Kanuni Sultan Süleyman tarafından İbrahim Paşa adına yaptırılan camii, 1926 yılında minaresi kısaltılarak çan kulesine dönüştürülüyor ve kiliseye çevriliyor ve önüne Hristiyan mozaikleri ekleniyor. Turumuzda göreceğimiz diğer tarihi yerler: Kavala Kalesi, Kavalalı Mehmet Ali Paşa’nın evi ve heykeli, günümüzde otel olarak kullanılan imaret, su kemeri ve kale içindeki eski şehir. Panoramik Kavala şehir turumuzun sonrasında konaklayacağımız otelimize geçiyoruz.

Konaklama: Kavala

Sabah otelde alacağımız kahvaltımız ardından Yunanistan’ın 2. En büyük şehri olan Selanik’e doğru hareket ediyoruz. Yaklaşık 2 saatlik yolculuğumuzun ardından Selanik’te ilk ziyaret edeceğimiz nokta tabi kide bizler için çok büyük anlam ifade eden Mustafa Kemal Atatürk’ün doğup büyüdüğü evi olacak. Bu özel ziyaretimiz sonrası Selanikte geçmişten kalan Osmanlı izlerini hamamları ve camiileri görüyoruz. Ardından Yunanistan Makedonya bölgesinin yönetim binası olarak kabul edilen noktayı ve Yunan patrikhanesinin ülke sınırları içerindeki en önemli katedralini Aya Dimitriyi geziyoruz. Daha sonra İzmir karşıyaka sahili benzerliğiyle dikkat çeken kordon boyundan aracımızla geçerek Büyük iskender heykeli, Beyaz Kule ve diğer önemli yapıları görüyoruz. Selanik turumuzun bitişiyle beraber artık rotamızı bir başka Yadigar Rumeli topraklarımızdan olan Makedonya’nın Bitola/Manastır şehrine çeviriyoruz. Bitola’ya varışımızı takiben burada gezeceğimiz yerler Mustafa Kemal Atatürk’ünde lise yıllarında eğitimini aldığı Askeri İbadi Lise binası. Ardından Şirok sokakta şehir turumuzu yapıyoruz. Bir çok bir birinden güzel mimari elçilik binaları ve kiliseleri görüyoruz. Turumuzun sonunda Büyük İskender’in babası olan 2.Philip heykelini ve meydanını görüyoruz burada verecegimiz öğle yemeği molası sonrasında Makedonya’nın bir başka cenneti gölüyle dünyaca meşhur Ohrid şehrine doğru devam ediyoruz. Otelimize varışımız ve Geceleme otelimizde. 

Konaklama: Ohrid

*Dileyen misafirlerimizle ekstra olarak sabah kahvaltıdan sonra erken saatlerde “Sv. Naum’a” gidiyoruz. Burada Ohrid gölüne karışan ve gölün en büyük kaynağı olan Ayazma “Kara Drim” nehrini görüyor ve unutulmaz anlar biriktireceğiniz bir sandal gezintisi yapıyoruz. Ardından bu inanılmaz manzara eşliğinde sabah kahvelerimizi içmek ve eşsiz anları hafızlarımıza kazıyabilmek için fotoğraf molası veriyoruz. Sonrasında Makedon tarihi için en önemli kişilerden biri olan Aziz Naum’un Manastırını görmeye gidiyoruz.

Sabah kahvaltımızdan sonra Ohrid şehir turumuzu yapmak üzere otelimizden ayrılıyoruz. Ohrid şehir turumuzda tarihi 500 yıllık Osmanlının diktiği çınar ağacı ve meydanı, Türk çarşısı, Ali paşa camii, Ohrid’e özgü incilerin takıların satıldığı dükkanlarıyla meşhur uzun çarşı, heykeller meydanı, Aya sofya kilisesi, görülecek yerler arasındadır. Ohrid’te alışveriş ve dilediğinizce bu güzel şehrin fotoğraflarını çekebilmeniz için serbest zaman veriyoruz. Öğle yemeğinde Ohrid’in meşhur alabalığını tatmanızı tavsiye ederiz.

*Serbest zaman diliminde arzu eden misafilerimiz “Ohrid Gölü Tekne Turu”na katılabilirler. Kişi başı 15 EUR

Serbest zaman sonrası otelimize dönüyoruz.

*Arzu eden misafirlerimiz akşam yemeği alternatifini rehberimiz eşliğinde düzenleyeceğimiz Meşhur Makedon Gecesinde değerlendirebilir. Yemekli ve kişi başı 1 adet içecekli / Kişi Başı 35 EUR

Konaklama: Ohrid

Sabah otelimizde alacağımız kahvaltımız sonrası otelimizden ayrılıyoruz. Yaklaşık 2.5 saatlik yolculuğumuzun ardından Üskübe varış. Turumuz Üsküp’ün panaromik manzarasını görüp fotoğraflar çekebileceğiniz 6. yy.’dan kalma tarihi Üsküp Kalesi’nden başlıyor. Ardından, tarih boyunca şehrin ticari faaliyetlerinin merkezi olan ve günümüzde de önemini yitirmemiş, taş sokakları ve tarihi binaları ile Türk çarşısı. Çarşı günümüzde Eski Üsküp olarak anılmakta ve şehrin merkezlerinden biri konumundadır. Gezimizde, Mustafa Paşa Camii, Sultan Murat Camii, Gazi İsa Bey Camii, Saat kulesi, Çifte Hamam, Sulu Han, Kapan Han, Kurşunlu Han, Davut Paşa Hamamı göreceklerimiz yerler arasında. Daha sonra Türk çarşısını bitirip tarihi Taş Köprü ile Vardar nehri üzerinden geçiyoruz. Yahudi soykırım müzesi, sosyalizm dönemi binaları ve meydanları, Zafer kapısı, Büyük İskender heykeli, Makedonya Meydanı, hükümet binası, meclis, Rahibe Teresa Anı Evi görülecek yerler arasındadır. Turumuzun bitimi ile otelimize yerleşme.

*Serbest zaman diliminde arzu eden misafilerimiz ekstra olarak düzenlenecek “Kalkandelen ve Matka kanyonu” turuna katılabilirler. (20 EUR)

Konaklama Üsküp

Sabah otelde alacağımız kahvaltımızın ardından Bulgarista’nın başkenti Sofya’ya doğru yola çıkıyoruz. Sofya’ya varış sonrasında yapacağımız şehir turunda; St. Nedelya Kilisesi, Rotunda Klisesi, Rus Kilisesi, Aya Sofya Kilisesi, Aleksandır Nevski Katedrali, Başbakanlık ve Parlemento binaları ile Sofya Üniversitesi ve Ulusal Kültür Sarayı ve Mimar Sinan tarafından tasarlanan Banyabaşı Camii görülecek yerler arasındadır. Öğlen yemeği ve şehri tanımak için vereceğimiz serbest zaman sonrasında Konaklamamızın olacağı Plovdiv’e (Filibe) hareket ediyoruz. Bulgaristan’ın ikinci büyük kenti olan Plovdiv, uzun geçmişinde İslam – Türk kültürüne büyük hizmetler sunmuştur. 4000 yıl önceden beri yaşamın devam ettiği şehirdir. Mükemmel modern ve eski çağların mimarisini birleştiren yer. En ilgi çeken Eski Plovdiv adında şehrin en eski bölümü – Nöbet Tepe üzerinde bulunuyor. Bizans, Yunan ve Osmanlı devletlerinin bıraktığı izleri, şehrin alışveriş merkezlerini, koruma altındaki eski şehri görme olanağımız olacak. Şehrin en hareketli alışveriş ve eğlence merkezi olan Batenberg Caddesi gezilecek. Argır Kuyumcuoğlu’nun evi (etnografya müzesine çevrilmiş), Plovdive özel en mükemmel simetrik ev örneği, Balabanov evi (orijinal ev düzenlemesiyle, günümüzde hertürlü kültüler faliyetlere ev sahipligi yapıyor) ve Georgi Mavridi´nin evi. Plovdiv´in en eski kiliselerinden Aya Konstantin, Elena ve Aya Nedelya, Eski Roma çağından kalma Antik Amfitiyatro, Türk mimarisiyle oldukça ilgi çeken Djumaya camisi görülmeye değer yerler arasındandır. Alışveriş ve şehri dilediğinizce gezebilmeniz için serbest zaman. Ardından konaklayacağımız otelimize yerleşiyoruz. Geceleme otelimizde.

Konaklama: Plovdiv(Filibe)

Sabah kahvaltımızın ardından otelimizden ayrıldıktan sonra artık bu güzel gezimize başladığımız Istanbul’a geri dönüş yolculuğumuza geçiyoruz. Yaklaşık 2 saatlik yolculuktan sonra Kapıkule sınır kapısı. Ardından Edirne’de Selimiye Camii’ni ziyaret ediyor ve Meşhur Edirne Tava Ciğeri yemek için öğle yemeği molamızı veriyoruz. Edirneden ayrıldıktan yaklaşık 3 saat sonra İstanbul’a varıyoruz. Konaklayacağımız otelimize yerleşiyoruz. Geceleme otelimizde.

Konaklama: İstanbul

Sabah otelimizde alacağımız kahvaltı sonrası odaların boşaltılması ve çıkış işlemlerinin ardından İstanbul Havalimanı’na gitmek üzere otelimizden ayrılıyoruz. Özel aracımızla havalimanı’na varıyoruz. Varışımıza istinaden bilet, bagaj ve pasaport işlemlerinin ardından İstanbul ve Kısa Balkanlar turumuz sona eriyor.

Tekrar görüşmek ümidiyle. Dünyayı Bizimle Keşfedin!

Fiyata Dahil Olan / Olmayan Hizmetler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

En Çok Tercih Edilenler

Baştan Başa Yeşil Karadeniz Turu

Ege Akdeniz Turu

Güneydoğu Anadolu Ve Doğu Karadeniz Turu (8 Gece / 9 Gün)

Güneydoğu Anadolu Ve Doğu Karadeniz Turu (10 Gece / 11 Gün)

Lost your password?

“Dünyayı Bizimle Keşfedin”

Address

Wahlengasse 1D 50374, ERFTSTADT

Phone

Email

Nasıl Yardımcı Olabilirim